bergmeijerghana.reismee.nl

Ons project is begonnen!

Lieve allemaal!

Na een aantal dagen weer even een blog van ons uit Mampong! En wat hebben we weer veel meegemaakt! Zondag zijn we met de hele familie naar de kerk geweest! Wat een ervaring! Iedereen zag er echt prachtig uit, met allemaal mooie gekleurde jurken, enorm veel muziek, gezang, echt super leuk om mee te maken! Het duurde in totaal 3.5 uur maar daar hebben we eigelijk niets van gemerkt, er was te veel om naar te kijken! Aan het einde van de dienst werden wij (hun nieuwe vrienden uit het westen) naar voren, op het altaar geroepen en welkom geheten door de hele kerk! Daar stonden we ten overstaan van 400 zwarte mensen die ons allemaal aan het aanstaren waren. Gekke gewaarwording. Daarna met alle kindertjes uit het dorp achter ons aan naar huis gegaan. 'S middags wat aangeklungeld en de was gedaan in een tobbe. Maandag morgen half 7 op om ons klaar te maken voor ons avontuur: Mampong Babies Home! 4x wassen zonder stromend water in huis betekend: inzepen met een schoonmaak doekje, een klein emmertje vullen uit de waterton met wat Detoll erbij, voor wie durft gooit de hele emmer over zich heen en anders gaat dit via het vullen van lege flessen. Een hele onderneming dus zo vroeg in de ochtend! Dan even snel ontbijten met wit brood, veel fruit en thee, en dan met de taxi naar Babies Home voor 0.20 cent pp!! Die ochtend alle kindertjes gewassen, aangekleed en bovenal ontzettend veel aandacht gegeven en geknuffeld! Heerlijk! Al die kindertjes worden zo blij als ze je zien, echt een geweldige ervaring! Als alle kinderen rond 11 uur weer schoon in bed liggen gaan we meestal even naar Mampong City; Markus intenet cafe en water halen, en dan snel naar huis waar Mama Theresa weer een rijstmaal heeft klaar staan voor ons! Dan 's middags om 3 uur weer terug naar Babies home tot een uur of 6/ half 7.

Maandagmiddag is Saskia ziek naar huis gegaan en werd in de loop van de avond steeds zieker; enorme buikgriep. Dinsdag middag volgde Carlien en Marc en Yvonne dinsdag nacht. Zijn de dag daarna met z'n alle thuis, in bed gebleven helaas. De familie heeft ontzettend goed voor ons gezorgd, met ontzettend veel fruit, wat hier het medicijn is om weer beter te worden. Donderdag zijn Carlien en Yvonne weer aan het werk gegaan, en bleef Marc nog bij Saskia thuis, omdat zij toch nog niet beter genoeg was. Vandaag, vrijdag, zijn we er weer met z'n alle tegenaan gegaan en hebben weer een super ochtend gehad met alle kindertjes! Marc begint ook langzaam te wennen en heeft het steeds meer naar zijn zin! Overigens bijna geen medisch werk...

Morgen gaan we even een dagje naar Kumasi, naar de markt, en even lekker lunchen met een hamburger en friet. Saskia ligt inmiddels al te dromen wat ze als eerst gaat eten als ze thuis is! Want 4 weken achter elkaar rijst eten is ook niet alles! Volgend weekend staat op de planning om naar Mole National Park te gaan en daar twee nachtjes te blijven! Lekker op safari en heerlijk even aan het zwembad liggen! Ook hebben we daar afgesproken met nog wat andere vrijwilligers van onze orientatie week dus dat is hardstikke gezellig!

Jullie horen snel weer van ons!

Heel veel liefs,

Marja Verlaan

Wat een verhalen Carlien !
En Yvonne wat maak je toch fantastische foto's!!!!!!!!!!
De dochter van mijn zus Ineke die ook voor 4 weken in Ghana is als vrijwilliger, heeft al 2 dagen in een ziekenhuisje gelegen i.v.m. braken en diarree, is nu weer top. Dus pappen en nat houden daar! Liefs, Marja.

Kevin & Lieke (Travel Active

Hoi Obruni's,

Wat een leuk verhaal weer! Jullie vermaken je prima zo te lezen.

Nog 2 weken te gaan...geniet ervan!!!

Heel veel groetjes vanuit Venray,

Kevin & Lieke

Petra en Majel

Lieve Bergmeijer's, blij weer even van jullie te horen! Hoop dat alle buikkrampen zijn opgelost, beterschap!
We kijken hier elke dag uit naar een nieuw avontuur uit de Bergmeijer-soap, erg leuk om het te volgen en een voorstelling te maken aan de hand van de foto's,
hartelijke groet en dikke zoen uit ons kikkerland!

lidwien & evert

Wat is het toch bijzonder om met jullie ervaringen mee te kunnen leven; de foto's maken het compleet. Hopelijk hebben jullie geen last meer van buikloop of andere ongemakken en kunnen jullie nog volop met de kinderen in het weeshuis samenzijn.
De drukte van de markt in Kumassi staat ons nog levendig bij. Geniet van jullie resterende tijd daar en de uitstapjes die jullie gaan maken. Lieve groet, lidwien & evert

xandra

Jeetje, wat leuk om jullie zo te kunnen volgen! Wat fantastisch dat jullie dit meemaken zeg...misschien toch ook iets voor ons, alhoewel Bettmeralp en Ernen ook super was.
Nog veel plezier en geniet van alles wat jullie nog tegenkomen!
veel liefs Xandra

de CT's

Lieve allemaal,
Het is dringen achter de weinige en trage PC's in Vietman, zeker met 4 kinderen, maar nu toch even een berichtje. Ook 2 leden van ons gezelschap hebben trouwens last gehad van buikloop maar zijn met Imodium op de been gebleven. Begrijpen dus hoe jullie je voelden. Wat een schitterend verhaal en wat een heerlijke belevenis om lang op terug te kijken. Wisselen graag ervaringen uit als we weer thuis zijn. Nog een heerlijke tijd,
liefs van ons zessen, Marijke

roelf

Net terug uit de bergen, trekt jullie prachtige verhaal me in heel andere sferen. Langs stoffige wegen en kleurige mensen. Echt gelachen om allerlei onverwachte anekdotes (die lijkkisten fabriek en een middernachtelijke kerkdienst). Wat goed dat jullie dit doen. Elke opvoeder gaat zich achter de oren krabben: laat ze toch zien dat er meer te beleven valt op deze aardkloot!!! Ik hoop dat jullie magen stevig genoeg zijn voor de laatste 2 weken en hou je taai. H.groeten en liefs. Roelf

marijke

lieve allemaal, zitten na een week tossa nu in pals en hebben beschikking over internet,dus zijn onmiddelijk naar jullie site gegaan, want we waren reuze benieuwd hoe het jullie vergaat. super te horen dat jullie het zo naar jullie zin hebben en alleen wat buikgriep, kan je in europa ook overkomen. geniet er nog van , we kijken ernaar uit jullie over 2 weken te zien en te spreken. veel liefs' luc, marijke renske en hidde

fieke nielsen

lieve allevier,
wat leuk om jullie verhalen te lezen! erg leuk geschreven. en mooie foto's yvonne! vergeet niet om ook zelf op foto's te gaan staan. is echt heel leuk voor later.
wat een mooi avontuur! stoer van jullie om dit te doen.
nog een hele mooie tijd daar, liefs, xxxxxfieke
ps wij kwamen gisteren terug van vakantie en we hadden daar geen internet (en ook geen kakarlakken..)

irene

Hallo lieve alle 4,eindelijk kan ik de fotos bekijken op groot beeld,het verhaal hadik al gelezen..WAT EEN GEWELDIG AVONTUUR!!!!!!!!!!!
Jullie ogen heeel relaxed en die kleintjes vreten jullie op en visa versa natuurlijk..
Over 2 weken is het alweer voorbij,je zult zien ,de tijd vliegt nu om,koester alles en geniet 1000 %

Wij zijn terug uit Warns,en het was meer dan geweldig,volgend jaar weer,als het aan ons ligt
We hebben veel gefietst en het weekend volle bak met Died ,Coen Ernst en hun vriendinnen.
Eindeloos vissen,zeilen en groene draak,zo heet trouwens ook de auto van Coen
Alles spic and span achter gelaten..

Over morgen London en wandelen op Isle of Wight,we hebben er zin in
Lieve alle 4,dikke zoen vanuit Bussum
Henk en Irene

Patricia

Lieve allemaal,

wat een goede dingen zijn jullie allemaal aan het doen! super, heel leuk om te lezen allemaal.
Marc, ik doe 15 aug dienst.
Patricia

Melanie.

Wauw wat een toffe verhalen.
Jullie kennen mij verder helemaal niet.
Ik had alleen de vraag of jullie toevallig met een organisatie zijn weggeweest?
Ik ga nl. zelf in februari naar Ghana. (:
Groetjes.